Wednesday, December 23, 2009

Apekah~~

Salam perpaduan..terkejut. mgkin ini yg dpt digmbarkn saat sy membaca yg dibawah ini. pelik. kerana SEMUANYA adlh progrm MPP. Malah ada beberapa program yg tidak ditulis nmanya dgn tepat. Bagaimana sy tau? mestilah, sbb sy masih Setiausaha Agung MPPUTM 08/09.sy yg menyimpn smua rekod program2 MPP, (selain drp Naib Presiden Aktiviti). mana mungkin sy xtau. Masih byk lagi progrm2 MPP yg telah dilaksanakn, tp tidak tertulis agknya..ataupn, mmg mereka xtahu. sbb mereka mmg xtahu pn.. :)Kecewa.mmg kecewa dgn tndakan pihak2 berkenaan. umpama mencabul hasil kerja dan titik peluh shbt2 MPP sy yg lain. Program itu dijayakan oleh Pro-M???Seolah2 mmg itu adlh progrm mrka. Berkatalah benar. Sgguh kalau dinisbahkan penglibatan MPP yg bertanding untuk Evo dan Pro-M untuk program2 trsebut, ternyata lbih ramai MPP Evo. Tak mungkin selama ini mata saya salah melihat, sy rabun pn tidak,inikan pula buta!

Tidakkah rasa bersalah? sekelumit pn tak adakah? Mgkinkah boleh digelar mengkhianat hasil kerja bersama?Sy pasti shbt2 MPP lain yg tlh m'baca flyers ini sudah dpt mnjawabnya. Dan saya juga! Seingat sy dalam pilihnraya yg lps, ada seorg jntera ProM yg juga bekas MPP 07/08, mewar2kn ttg kejayaannya mndapatkn itu dn ini untuk mahasiswa UTM..tp sy juga tau..dia adlah salah seorg MPP yg tidak melakukan apa2 langsung sepnjg Allah mengamanahknnya tanggungjawab itu!Bagaimana menilai yg ini?? Anda fikirkn sndri.

Nmpknya kali ini pn masih m'gunakan cara 'hitam legam' yg sama! Oh, sgguh sy mghormati org2 yg beriman dgn ayat2 Allah dan Sunnah Rasulullah, tetapi bgimanakh yg mcm ini? Mgkinkah ini yg dikatakn sbgi m'politikkan agama?? Ah, meluat sgguh. Kalau inilah yg mereka cuba gmbarkn sbgi muslim sejati, maka lg susah dan sesatlah org2 yg sdg cuba mencintai ayat2 Allah itu.. Astaghfirullah~~Ya Allah, peliharakanlah iman kami. Ya Rasulullah, moga2 kami tidak tersasar daripada memahami ajaran mu... (-_-)


Regards,
@nEQs

my little bro n sis